#IMPACTFULSTORIES: Till György / ANIMAL WELFARE
- budapest

Till György

György kutyák és macskák részére forgalmaz humán minőségű étrend kiegészítőket és hatóanyag koncentrátumokat. Vállalkozását az Incorpora Magyarország program és az Impact Hub Budapest segítségével tudta elkezdeni. Az Animal Welfare termékeit online lehet rendelni, a gazdik széles tömege által megfizethető árakon.

Célja, hogy termékeikkel hozzájáruljanak a kutyák és macskák élethosszig tartó jó egészségi állapotához. Vállalkozásához a motivációt saját macskái adták, akiket igyekszik a lehető legjobban táplálni, legalább 20 – 25 éves korukig élhessenek , amit a kémia és biológia iránti rajongása csak segítette.

 

– Hogyan kerültél kapcsolatba az Incorpora Projekttel?

Az Impact Hub Budapest egyik vezetője, Bedő Beatrix hívta fel rá a figyelmemet és javasolta, hogy induló vállalkozóként mindenképpen vegyek rajta részt.

 

– Hogyan kerültél kapcsolatba az Impact Hub Budapesttel?

Kezdő vállalkozásként megfizethető, ugyanakkor frekventált helyen lévő és jól szituált irodát kerestem. Először önálló irodát kerestem, de rögtön láttam, hogy ezek árfekvése meghaladja a rá szánt keretemet. Aztán a közösségi irodákat kezdtem el nézni. Több közösségi irodát is megnéztem, és mind a frekventált helyszín, mind az iroda felépítése, mind pedig az itt dolgozó emberek mentalitása egyértelművé tette számomra, hogy számomra az Impact Hub a legjobb választás, hosszú távra.

 

– Milyen vállalkozói képzésen voltál?

Incorpora vállalkozásfejlesztési képzés

 

– Miben volt hasznos, miben segített neked a vállalkozásfejlesztési képzés?

Célmondat megfogalmazása – azóta mindenhol használom. Business Model Canvas felállítása. Első hónapok megtervezése.

 

– Mikor kezdted a vállalkozásod?

Animal Welfare

  1. február 11.

 

– Honnan az ötlet?

Biológia és kémia iránti rajongásomnak köszönhetően igen kreatív és hatékony módszereket kezdtem „kidolgozni” macskáim jóllétének növelése érdekében. A célom az volt – és továbbra is az – hogy legalább 20 – 25 éves korukig élhessenek velem egészségben. 2017-től egyre jobban éreztem, hogy mindenképpen mozdulnom kell ebbe az irányba. 2020. elején aztán visszavonhatatlanul meghoztam a döntést a cég megalapítása mellett.

 

– Mesélj egy picit a vállalkozásodról, mutasd be nekünk pár mondatban, honnan indultál, és hova tartasz, mik a terveid?

Kutyák és macskák részére forgalmazunk humán minőségű étrend kiegészítőket és hatóanyag koncentrátumokat, globális E – kereskedelem  útján, a gazdik széles tömege által megfizethető árakon.

Célunk, hogy termékeinkkel hozzájáruljunk a kutyák és macskák élethosszig tartó jó egészségi állapotához, valamint a gazdik elkerülhető állatorvosi kiadásainak csökkentéséhez.

 

– Ezelőtt volt e már más vállalkozásod?

Cégszinten megvalósult még nem. 2009- ben alapítottam egy közhasznú egyesületet, egy környezetvédelmi film és a ráépülő rendezvénysorozat megvalósítására, de a pályázat, amin indultunk, nem nyert és utána a tagok érdeklődésének hiányában “elhalt” a dolog. Ezen kívül voltak egyéb kezdeményezéseim, de akkor még nem voltam eléggé elkötelezett ezek kivitelezése iránt.

 

– Miért pont a kutyák és cicák? 

2012 óta vannak macskáim. Mivel fontos számomra, hogy egészségesek legyenek és hosszú életűek legyenek, már a kezdetektől úgy táplálom őket és olyan étrend kiegészítőket adok nekik rendszeresen, melyek hatásait évek óta látom és tapasztalom rajtuk. Ugyanakkor ezek alapvetően humán étrend kiegészítők. Innen jött az ötlet, hogy ezeket állati fogyasztásra kommunikálva és reklámozva, kifejezetten állatok számára is tegyük elérhetővé.

 

– Hogyan érinti a vállalkozásod a COVID-19 járvány?

 

Eladások rèszèről mèg nincsen adatom, most kezdtük èlesben a reklàmozást. Èrdeklődès szinten mindenesetre jelentős, az eddig befektetett reklàmköltsèghez kèpest különösen. Kb. május vègère lesz èrtèkelhető eladási statisztikánk.

 

A munkatársakkal való kommunikáció vàlt nehèzkesebbè, akàrmit mondanak is az online kapcsolattartási – akár professzionàlis – eszközök hatèkonyságáról / eredmènyessègèről, ahol ès amikor szemèlyes jelenlèt kell, ott maximum csak halvány pótlèkok az online eszközök.

 

– Milyen változtatásokra kényszerített rá a vírushelyzet?

 

Kikènyszerìtett vàltoztatások, nekünk:

  1. Lenyelni a bèkát ès mègis ráfanyalodni az online pótlèkokra
  2. Olyan új üzleti lehetőséget talàlni, ami kezdetben inkább nyűg volt, de mostanra felismertük, hogy “bèkeidőben” is forradalmasìtja majd mind a meglèvő üzletmenetünket, mind pedig teljesen új területet is hozott.