A Capsule Projekt

A CAPSULE egy Erasmus+ projekt, amelyet az Impact Hub Bukarest, a Career Shift, az Impact Hub Zágráb és az Impact Hub Budapest szervez három európai uniós országban: Romániában, Horvátországban és Magyarországon. A CAPSULE célja, hogy előmozdítsa a fiatalok kezdeményezéseit a vállalkozások és társadalmi vállalkozások területén, különös tekintettel a társadalmi befogadás és a sokszínűség előmozdítására az oktatás, a képzés, az ifjúság és a sport területén, valamint a fiatalok foglalkoztathatóságának növelése érdekében.

A 18 hónapos (kb. másfél éves) projekt alatt a résztvevők 5 különböző online tanfolyamon vesznek részt a vállalkozói, kreatív és digitális készségek fejlesztése érdekében, miközben 3 gyakorló közösséghez csatlakoznak, és 3 inkubációs hétvége segítségével és coachok és mentorok támogatásával fejleszthetik vállalkozói vagy közösségi projektötletüket.   

A CAPSULE projekt kapacitásépítő programjának célja az EU-ban élő fiatal nők felkészítése a változást előmozdító ötleteik megvalósítására és a lehetőségek kiaknázására, valamint az előttük álló képzelt akadályok és a kudarctól való félelem leküzdésének segítése.

Kinek szól?

A program olyan 18-28 év közötti fiatal nőket céloz meg, akiket érdekel a vállalkozásfejlesztés és szakmai karrierjük elején vannak, de azok is jelentkezhetnek, akik már dolgoznak egy üzleti ötleten, vagy már elindítottak egy vállalkozói kezdeményezést.

A program célcsoportja:

A 18 hónapig tartó programban a 3 partnerország 105 résztvevője vesz részt. Magyarországon 35 pályázóval szeretnénk együtt dolgozni.

Miről szól a program

Oktatás

Hozzáférés 5 különböző online tanfolyamhoz, amelyeket a vállalkozói, vezetői és digitális készségek fejlesztésére hoztak létre, amelyekkel megteheted az első lépéseid a vállalkozói világban.

Mentorálás és coaching

Szakértőktől kapsz támogatást, akik az üzleti igényeidre szabott egyéni foglalkozásokat tartanak, hogy segítsenek azonosítani a konkrét kihívásaidat és lehetőségeidet.

Közösség

Légy része egy nemzetközi közösségnek, amely horvát, magyar és román fiatal vállalkozókból áll. Vegyél részt a vállalkozóknak szóló rendezvényeken, és kapcsolódj 3 gyakorló közösséghez.

Inkubáció

3 személyes és 3 online inkubációs tréning a 3 országból érkező résztvevők számára, amelyekre 6 különböző hétvégén kerül sor. A foglalkozások során mentoroktól kapsz támogatást vállalkozásod alakításához.

Bootcamp

A 3 országból 10 résztvevő vesz részt egy 5 napos nemzetközi bootcampen, amelyre 2024-ben Bukarestben kerül sor. Szakértőkkel és mentorokkal együtt lehetőséged lesz nemzetközi perspektívákat megismerni, kapcsolatokat építeni.

Kapcsolatépítés

A résztvevők által közösen szervezett 5 nemzetközi mastermind ülésen vehetsz részt, hogy a facilitátorokat követve megtanuld a házigazdai és moderátori készségeket.

 

A kurzusok tanterve

Startup EDU

Minden, amit egy induló vállalkozás alapvető szakaszairól tudni kell. Lépésről lépésre, az ötlet meghatározásától a tesztelésig, az X10 skálázásáig és a kiszállásig, végigmegyünk a gyakori kihívásokon és azon, hogyan lehet leküzdeni őket.

Vezetőképzés női vállalkozóknak

Egy transzformatív, öt modulból álló tanfolyam, amelyet kifejezetten olyan ambiciózus fiatal nőknek – köztük anyáknak és marginalizált háttérrel rendelkezőknek – terveztek, akik vállalkozói pályára készülnek, vagy a jelenlegi üzleti útjukat szeretnék fejleszteni.

Digitális készségek

Fedezd fel, hogyan illesztheted be a digitális szolgáltatásokat mindennapi tevékenységeidbe, és hogyan érheted el a digitális világ kínálta legnagyobb előnyöket.

Vállalkozói fenntarthatóság

Megismerheted a fenntarthatóság fontosságát, és hogy miért kell a vállalkozóknak beépíteniük azt az üzleti modelljükbe.

Kreatív készség

Bővítsd perspektívádat és alkalmazz újszerű megközelítéseket a mindennapi munkádban. Fedezd fel a kreativitásod erejét a különböző üzleti kihívások sikeres kezelésében.

 

A tanfolyam 4 nyelven – románul, angolul, horvátul és magyarul – lesznek elérhető.

 

A tevékenységek menetrendje Magyarországon

A CAPSULE program 18 hónapon keresztül zajlik, és fizikai találkozókból, valamint webináriumokból és nemzetközi eseményekből áll. A tervek szerint:

 

 

*A résztvevőket vagy online vagy személyes tevékenységekre választják ki.

Kövesd a tevékenységek menetrendjét Zágrábban és Bukarestben!

 

A szervezők (insert boilerplates here)

Impact Hub Bucharest

Az Impact Hub Bucharest egy olyan dinamikus tér, ahol szakemberek és vállalkozók dolgoznak üzleti projektek és kezdeményezések kidolgozásán. 2012 óta az Impact Hub Bucharest az első coworking tér Romániában, több mint 3000 tagú közösséggel Bukarestben. A szervezet globálisan több mint 50 országban 100+ helyszínen van jelen. Az Impact Hub Bucharest küldetése a vállalkozói ökoszisztéma támogatása startup-támogató programokkal és közvetlen finanszírozással, valamint a vállalkozói oktatás legnagyobb online platformjával, a Startariummal.

 

Impact Hub Zagreb

Az Impact Hub Zágráb az Impact Hub hálózat része, és egyike a világszerte több mint 60 országban működő 100+ Impact Hubnak, amelyek elkötelezettek és azért dolgoznak, hogy jobb vállalkozásokat és megoldásokat támogassanak az emberek és a bolygó számára.

Zágrábban 2013 januárja óta működik Impact Hub. Az inspiráló együttműködési és coworking téren kívül az Impact Hub Zagreb az oktatási módszerek, a facilitáció és a tanácsadás terén alkalmazott innovációkkal járul hozzá különböző célcsoportok támogatásához:

  1. Mikrovállalkozók – különösen női és kezdő vállalkozók, akik szeretnék biztosítani pozíciójukat a piacon, növelni jövedelmezőségüket és vállalkozásukat pozitív társadalmi és környezeti változások előmozdítására használni.
  2. Fiatalok – akik fejleszteni akarják a bennük rejlő lehetőségeket, hogy rugalmas és aktív döntéshozókká válhassanak.
  3. Szervezetek – akik növelnék pozitív társadalmi és környezeti hatásukat.

 

Career Shift

A Career Shift átfogó karrier szolgáltatásokat kínál, amelyek célja, hogy az egyének és a vállalatok számára lehetővé tegye szakmai céljaik elérését. A vállalat, amely programjain és karrierrendezvényein keresztül már több mint 1 millió embert ért el, az EU régiójában a vezető szolgáltatónak számít a maga területén. Alapítói által, akik ICF akkreditált coachok, trénerek és vállalkozók, a Career Shift coaching programokat kínál, hogy támogassa az egyéneket a különböző karrier átmenetben, és segítse a szervezeteket a virágzó munkaerő előmozdításában. A Career Shift működteti a Nemzetközi Karrier Coaching Tanúsítási Programot, a Career Booster – kollektív csoportos coaching programot a karrierfejlődéshez, egyéni coaching utakat és vállalatok számára testre szabott coaching programokat. A Career Shiftnél megértjük, hogy a mai munkaerőpiac összetettségében való eligazodás kihívást jelenthet, ezért személyre szabott coaching programokat és egyéni coaching utakat kínálunk az egyének és szervezetek speciális igényeinek megfelelően.

 

Impact Hub Budapest

A Magyarországon található Impact Hub Budapest otthont ad egy sokszínű közösségnek, és széleskörű fiatal hálózattal támogatja a pozitív társadalmi változásokat. Civil szervezetünk, a Fenntartható Vállalkozásokért Alapítvány (FVA) – 2017 óta aktívan lehetőséget biztosít a Magyarországon élő hátrányos helyzetű csoportoknak, beleértve a fiatalokat (SIA) és a vidéki fiatal nőket (AWE), valamint a 3. világból érkező nőket célzó projekteket (MOMENTUM Projekt).